Friday, December 23, 2011

2012 "Bakal Menjelang"

Alhamdulillah...
Tahun baru bakal tiba...
rasanya banyak jugak kenangan terindah masa tahun  2011...
beberapa azam telah dicapai...sekarang sudah bekerjaya...tidak seperti ujung tahun lepas...
tp masih tidak mempunyai lover...

ini persoalan yang tidak mampu terjawab...
xpe..."redha itu ikhlas, pasrah itu menyerah"...erkk tetibe masuk slot Ombak Rindu..

sebenarnya ini adalah movie terakhir aku tgk kat wayang..."box office"...
memang terbaekkk citew nih...walaupon xtak layan novel tapi filem ini memang best...
berbalik pada tajuk entry di atas...tahun baru...
tak pasti lagi nk celebrate kat mane...mayb nak duduk rumah jew kot..asyik kuar jew 2011...
antara azam tahun baru mahu kurangkan aktivi sosial seperti clubbing dan "hangout"...





mayb tahun 2012 nih nk byk habiskan masa bersama family...
berjimat cermat dan sebagainya...
tapi bukanlah maknenye aku tak pergi bersosial...aku just kurangkan aktiviti itu jew...
aku juga mahu bercuti ke byk tempat...




rasanya sampai disini jew kot nurkilan aku...
sekian untuk hari ini...
Assalamulaikum dan Selamat Tahun Baru 2012...


Monday, June 20, 2011

Murtabak Singapore....

Salam Guys...
Agak lame juga x update dlm ini blog...
Oke..berbalik kepada tajuk...
Murtabak Singapore...hahaha..besh woo...
Akibat terpengaruh dengan program JJCM TV3...


aku ngan mak pon dengan gigihnye g makan kat sana...
kebetulan baru balik daripada econsave bangi...
so singgah kejap lahh....
actually 3 ari sebelum tuh aku da g ngan apek...hehehe...
so ini lah pic2 rupanya murtabak singapore...




ini kuah die oke...aku tambah dlm 3-4 kali jugaklahh..LOL...



inilah rupenye murtabak singapore...da separuh mkn baru igt nk snap pic..LOL...



inilah bonda kesayangan ngah leka makan murtabak..hehe...



ini menu sampingan yg ada...telur pindang...besenye time kenduri kahwin jew ade nih....

so itulah sekian untuk kali ini....
program JJCM aku ngan bonda dan along....
klu korg nk carik...try lah g seksyen 15 bangi k...
Terima Kasih....

Tuesday, May 17, 2011

Rindu kenangan di Politeknik Port Dickson...(1)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....

oke arini nk kongsi masa zaman2 di politeknik....
sangat seronok...dan sangat pahit....tetapi yg pahit tulah yg selalu igt....
sampai sekarang masih igt....papepon..itu da jd kenangan....

 (nih mase sem 1...suci jew semua)



(ini roomate aku mse kat hostel....al-hafiz.....die sgt baek.....)



nk wat camne....mse nih masing belum kenal perangai antara 1 sama laen...
so sume baek2 sajew....masuk jew sem 2, start masuk umah sewa....
da mula nampak perangai masing....haha....time nih la segalanya bermula....

 (nih pic mase bufday apek n usop....sem 2...)

 (nih pon sem 2...mase hari bergambar)

sem 2 n sem 3 dirumah sewa aku dpt duduk sorg jew 1 bilik...besh..walaupon bilik kecik...tp xpayah penin kepala....coz duduk sorg2 kn.... 

masuk jew sem 5 aku da kena kongsi la.....asyik2 aku dpt duduk org...dorg sume jelez...so aku kena la kongsi bilik...ngan sorg kawan baik aku..azizol...name lebih kurang ngan aku...kadang konpius org nk pggil kterong....azizol nih pon baik.....aku bersyukur sgt....alhamdulillah.....sebab aku dapat semua roomate yang baik2....sampailah sem 6 aku duduk ngan apek pulak...die pon baek....sampai sekarang aku selalu contact ngan apek....yela..rumah xjaoh......

citew pasal apek nih....die nih seorang yang sgt baek...memahami..n die tahu perangai aku camne....walaupon die tahu...tp die mcm buat2 xtahu pasal aku nih...hahaha...thanx apek....kawan dunia akhirat kot......kalau aku de problem jew...aku mesti bgtao apek.....kadang2 menyakitkn hati la...tp aku da xkesah da ngan die....coz da mcm adek beradek da.....die pon de problem akan bgtao ngan aku....saling bertukar pendapat la.....


(nih die apek......kwn plg baek...)

(nih mase dlm class plak.....)

okela...aku rase setakat nih jew kot aku nk kongsi....
nnt kalau2 de teringat pape aku update k.......





Thursday, May 12, 2011

My Buddies

Hye...da lama aku biarkan blog ini...
da bersawang agaknye kot...
xpe....nih aku nk active blk...

btw nih nk citew sket...pasal citew kawan2 baru aku...
sgt2 besh....tiap2 weekend kua ngan dorg....
g bukit bintang..yg penting Pavilion tmpt wajib....


haha..xde watpe pon g sane...
jalan2...pas2 kadang karaoke...n makan2....
tp aktiviti wajib tiap minggu...
btw kteorg de group kat FB...iaitu KL:BB..
kteorg akan jalankan aktiviti kedua ktorg...
The Opera dekat Port Dickson...
x sabar rsenye....
oke..nih aku nk update pic2 aku ngan KL;BB....
sygg mereka semua..muaaahahhhhh....





Wednesday, September 15, 2010

Raya...raya.....Raya.....(part 1)

Alhamdulillah...
tahun ini hari raya jatuh pada hari Jumaat(penghulu segala hari) 10 September 2010 bersamaan 1 Syawal 1431H(memang raya setiap tahun 1 syawal pon)....

sebut sahaja hari raya...mesti....



Sunday, September 12, 2010

Bismillah........

Alhamdulillah....
akhirnya....zull berjaya juga membuka blog ini...dalam musim syawal....
sudah lama berhajat hendak membuka...
tetapi tidak berkesempatan....
banyak lagi pertolongan dan tunjuk ajar kawan-kawan yang diperlukan....
tapi ada ke yang mahu menyinggah ke blog ini?????(persoalan)
tidak mengapa....semuanya bermula dari 0 bukan....
semoga dengan blog ini dapat zull berkongsi bersama-sama kalian semua...
setiap aktiviti,pengajaran berguna,dan segala sesuatu yang baru akan dikongsikan dengan sebaik mungkin....

sekian...